Talk About the Latest in Home Automation/Home Electronics
Home Automation Forum

Smarthome Forum
Login or Register
 
Home | Profile | Register | Active Topics | Search | FAQ | Smarthome
 All Forums
 General Discussion
 INSTEON
 Intellihome 2.5 - Now supports ISY and iPhone 5!
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 08/21/2012 :  2:17:31 PM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
Intellihome 2.1 is now online. It's on sale for $5 and is designed to work with the Smartlinc 2412N controller.
It now supports multiple floorplans and lets you select the scenes you wanna control on each floorplan.

Check it out
http://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?ls=1&mt=8

INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8

Edited by - piratacs on 09/27/2012 07:26:43 AM

diggler
Junior Member

48 Posts

Posted - 08/22/2012 :  4:26:02 PM  Show Profile  Reply with Quote
too bad not available for android, looks cool
Go to Top of Page

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 08/23/2012 :  5:32:54 PM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
Sorry.. not a big Android fan. No immediate plans on developing for Android.

INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8
Go to Top of Page

Philtor
Starting Member

10 Posts

Posted - 08/24/2012 :  05:11:53 AM  Show Profile  Reply with Quote
Piratacs, Which floor plan app do you use?
Go to Top of Page

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 08/24/2012 :  05:45:53 AM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
You upload the floorplans for your home/floor or get creative and use a drawing or whatever. There is also an app on the AppStore called "Floorplans" which is very good if you don't have floorplans drawn.

INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8

Edited by - piratacs on 08/24/2012 05:48:31 AM
Go to Top of Page

Philtor
Starting Member

10 Posts

Posted - 08/24/2012 :  12:11:18 PM  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by piratacs

You upload the floorplans for your home/floor or get creative and use a drawing or whatever. There is also an app on the AppStore called "Floorplans" which is very good if you don't have floorplans drawn.


I like the way your floor plan examples looked. I was just wondering what you used to make it.
Go to Top of Page

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 08/24/2012 :  12:40:17 PM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
My wife is an architect. She used Vectorworks for that one.

INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8
Go to Top of Page

instaman
Average Member

149 Posts

Posted - 08/25/2012 :  10:34:08 PM  Show Profile  Reply with Quote
Tried your program. A little confusing at first not realizing that the upright orientation of my iPad had to be in that position for the layout to be correctly aligned. But IMHO, NOTHING WORKS FASTER OR BETTER, HANDS DOWN! Using the Smartlinc with iPad 3. Because this program doesn't actually wait for a confirmation to change its icon status, it is lightning fast unlike other apps, big smile! The floor plan layout type interface is too cool! Am I excited bout this program? YES! It can only get better from here I hope. still need to get to the scenes part but the individual light control is superb. Great job sir. PS, Even my wife likes it. Believe me, that says it all.
Go to Top of Page

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 08/26/2012 :  03:23:27 AM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
Instaman: thanks for the comment... These make me wanna make the app even better!
- I will look into adding floorplans on Landscape correctly.
- Response time was one of the thing I focused on, even the "Refresh" is not run on load, since most of the time you just need to turn a light on or off really quickly.
- You should try it on the iPhone as well!
- A good app review is greatly appreciated
- Cheers to your wife!

INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8
Go to Top of Page

Philtor
Starting Member

10 Posts

Posted - 08/26/2012 :  07:39:16 AM  Show Profile  Reply with Quote
Piratacs: The Floorplans app works well. Luckily, it's on sale! I'm having problems getting Intellihome to control 2 lamp modules in room 1, scene's 1 and 2. The lamp modules do not respond when I tap the icon, but the icons do show the current on/off status correctly. The other rooms don't have this problem. The Insteon app controls the lamp modules in question perfectly.
Go to Top of Page

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 08/26/2012 :  10:53:47 AM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
Philtor:
Just to help me debug your issue:
With firefox browser, enable "Developer Tools", open your Smartlinc page and trigger your lamplincs... You will see a URL gets called.
Please reply with the URL and I will see what the poblem is.
Thanks

INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8
Go to Top of Page

instaman
Average Member

149 Posts

Posted - 08/26/2012 :  11:40:14 AM  Show Profile  Reply with Quote
Philtor:
I don't mean to butt in, but I had somewhat the same problem initially except with all my devices. I couldn't control any of my devices yet refreshing them would give me their status'. My solution came from some advice I was given in general about any apps I install on the iPad.
First, I deleted the entire app, then re-installed it. Next, completely powered down the iPad. Powered it back up, opened the app and it worked fine. This is just a measure to do when something doesn't quite work as expected. Maybe it might help you since most of the app seems to be working in your favor. Best of luck.
Go to Top of Page

Philtor
Starting Member

10 Posts

Posted - 08/26/2012 :  12:10:15 PM  Show Profile  Reply with Quote
Piratacs: I hope this is what you're needing.
This is the ON command for the Lamplinc Room 1, Scene 1:

[14:56:36.863] POST http://192.168.1.33:84/0?111=I=0 [HTTP/1.1 200 OK 78ms]
[14:56:39.864] POST http://192.168.1.33:84/statusD.xml [HTTP/1.1 200 OK 340ms]
[14:56:41.219] POST http://192.168.1.33:84/statusD.xml [HTTP/1.1 200 OK 43ms]

This is the ON command for the Lamplinc Room 1, Scene 2:

[14:57:42.491] POST http://192.168.1.33:84/0?112=I=0 [HTTP/1.1 200 OK 85ms]
[14:57:45.491] POST http://192.168.1.33:84/statusD.xml [HTTP/1.1 200 OK 289ms]
[14:57:46.791] POST http://192.168.1.33:84/statusD.xml [HTTP/1.1 200 OK 44ms]

Instaman: Thanks for the suggestion. I tried it, but it didn't solve this problem.
Go to Top of Page

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 08/26/2012 :  12:58:09 PM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
Are you sure you configured port 84 on the controller setup?
The "status" part of the program uses port 9761 by default, but on-off commands use the port you configure for web access.
Please let me know

INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8
Go to Top of Page

Philtor
Starting Member

10 Posts

Posted - 08/26/2012 :  1:19:07 PM  Show Profile  Reply with Quote
Yes, it's on port 84. If I click the url links that I posted here earlier the lights turn on. So far I have 6 devices configured in Intellihome and all but the 2 Lamplincs in my living room are working correctly. The lights that do work work blazingly fast, which I really like. I'm also seeing a problem with the light icons moving from their set locations if I reboot the ipad, quit the app via the double-tap home button menu, or if I rotate the ipad.
Go to Top of Page

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 08/26/2012 :  2:23:14 PM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
Internally,
http://192.168.1.33:84/0?111=I=3
Is the command sent by INTELLiHome, the only difference is that it has a hop count of 3 instead of 1. What happens with your setup if you try that command?

Set your bulb positions in portrait. There seems to be an issue when setting them landscape.

INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8
Go to Top of Page

Philtor
Starting Member

10 Posts

Posted - 08/26/2012 :  4:28:43 PM  Show Profile  Reply with Quote
When I click the url I get nothing.
Go to Top of Page

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 08/26/2012 :  5:00:40 PM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
There's your problem! Seems the lamplinc does not respond correctly when using 3 hops maximum for the command... I will try to get a lamplinc and make some tests.

Keep up to date on the status at:

https://www.facebook.com/pages/INTELLiHome-iPadiPhone-App/456526171035354?ref=hl

Thanks again for the provided data.

INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8
Go to Top of Page

Philtor
Starting Member

10 Posts

Posted - 08/26/2012 :  5:07:49 PM  Show Profile  Reply with Quote
Thanks for the great support. It's nice to work with a developer who actually cares. :)
Go to Top of Page

Philtor
Starting Member

10 Posts

Posted - 08/27/2012 :  04:10:20 AM  Show Profile  Reply with Quote
Piratacs: The Floorplans app works well. Luckily, it's on sale! I'm having problems getting Intellihome to control 2 lamp modules in room 1, scene's 1 and 2. The lamp modules do not respond when I tap the icon, but the icons do show the current on/off status correctly. The other rooms don't have this problem. The Insteon app controls the lamp modules in question perfectly.
Go to Top of Page

roadking2003
Junior Member

38 Posts

Posted - 08/29/2012 :  10:20:45 AM  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by piratacs

Intellihome 2.1 is now online. It's on sale for $5 and is designed to work with the Smartlinc 2412N controller.
It now supports multiple floorplans and lets you select the scenes you wanna control on each floorplan.

Check it out
http://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?ls=1&mt=8




Does this app work with the ISY99?
Go to Top of Page

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 08/30/2012 :  08:27:04 AM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
Currently works only with Smartlinc 2412N.
ISY coming in future version.

INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8
Go to Top of Page

instaman
Average Member

149 Posts

Posted - 09/03/2012 :  1:52:23 PM  Show Profile  Reply with Quote
Small but effective work around. Recently reported that the floor layout diagrams used in the app would not maintain it's orientation if iPad was rotated. Well my problem was that I live in a rancher so naturally I wanted the orientation to be in landscape mode.(typical left to right rancher) So the solution was easy, just rotate your image 90 degrees to the right before you import the drawing into the app. Keep in mind you will still need to place your lighting devices in your floor plan while the iPads orientation is still in portrait position otherwise the devices won't stay where you placed them when you turn the iPad back to landscape position. Just thought I would share that incase someone was having some difficulty.
Go to Top of Page

instaman
Average Member

149 Posts

Posted - 09/04/2012 :  07:20:37 AM  Show Profile  Reply with Quote
An image of my floor plan in the corrected position. Didn't want to draw furnishing because some rooms have more than one device and would make it a bit crowded and confusing to see. I prefer naming the devices to make it easier to know which is doing what. The garage makes a great place to put scene buttons and sprinkler controls. Now if I only could get some motorized windows and a thermostat. More than likely would place it on a second page of the same floor plan by themselves.

https://lh3.googleusercontent.com/-tDKw8D3Cvcc/UEUoaaVEuoI/AAAAAAAAAas/zLabT1_9toA/s800/1367052304.jpg


Edited by - instaman on 09/04/2012 07:39:14 AM
Go to Top of Page

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 09/04/2012 :  1:24:14 PM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
Nice setup!! That issue with placing the bulbs in Landscape has been fixed on version 2.3, as well as allowing you to define the max hops for the scenes.
Should be a week or so for it to be available.
Keep up to date with the status at:
https://www.facebook.com/pages/INTELLiHome-iPadiPhone-App/456526171035354?ref=hl

INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8
Go to Top of Page

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 09/11/2012 :  3:15:56 PM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
New version! 2.3. Added support for ISY controller!!
It is now under review, should be available in a week. Get it at discount price while you can.
Fixed the issues Instaman reported on landscape, also fixed Philtor's issue with Lamplincs


INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8
Go to Top of Page

swroll
Starting Member

USA
5 Posts

Posted - 09/14/2012 :  10:28:00 PM  Show Profile  Reply with Quote
Piratacs,
Your app looks great and I'm anxious to get to work on it.
Question: can you adjust the ramp rates and led brightness levels and such, or is it restricted to the basic 2412n controls?
Thanks.
Go to Top of Page

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 09/15/2012 :  4:10:51 PM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
As of right now, it is restricted to controlling scenes configured on the 2412N.
We are open to suggestions...

INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8
Go to Top of Page

swroll
Starting Member

USA
5 Posts

Posted - 09/15/2012 :  9:46:53 PM  Show Profile  Reply with Quote
How about the level of control with the isy-994i? Do you have any insight as to what features will be available? Thanks.
Go to Top of Page

piratacs
Senior Member

Guatemala
225 Posts

Posted - 09/16/2012 :  05:27:27 AM  Show Profile  Visit piratacs's Homepage  Reply with Quote
With the ISY the features are the same for now... Browsing through scenes and selecting which scenes to add to a particular Floorplan, as well as refresh for status.
The main feature of INTELLiHome is it's speed... you will see for yourself that it is the fastest way to control your lights.

Of course it has a long way to go, and a bunch of features to grow on.

INTELLiHome iOS App Developer - Floorplan based control for ISY, Insteon Hub & Smartlinc
https://itunes.apple.com/us/app/intellihome/id534998430?mt=8
Go to Top of Page

instaman
Average Member

149 Posts

Posted - 09/19/2012 :  2:28:27 PM  Show Profile  Reply with Quote
Piratics, the app no longer communicates with my smartlinc since the 2.3 version upgrade. It will find my smartlinc on my network and load the scenes but they will not work when the icons are touched. My smartlinc is operating correctly with its own interface thru the Internet. The stability of the icons are not as good with placements as the 2.1 version. Hope you can correct these issues soon. Would be fine with the rotation of the app being eliminated altogether, just allow a choice between landscape or portrait settings. Might make locking in the icon positioning more accurate with where they are placed.

PS. Although the new icons are cool, I still think that the old ones were fine and should not be made a priority for something that already worked. Not too cool with the flame icon as red makes it look like its already on as opposed to the blue and could be construed as a graphic rather than a switch. Still one the coolest apps out there thou. Please fix. Thanks

Edited by - instaman on 09/19/2012 5:23:51 PM
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Smarthome Forum © 2000-2014 SmartLabs, Inc Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07