Talk About the Latest in Home Automation/Home Electronics -
Home Automation Forum

Smarthome Forum
Insteon Home Automation
Login or Register
 
Home | Profile | Register | Active Topics | Search | FAQ | Smarthome
 All Forums
 General Discussion
 Computer Interfaces
 CM11A dimming issue
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Rocco
Starting Member

4 Posts

Posted - 10/22/2016 :  11:21:00 AM  Show Profile  Reply with Quote
I cannot get the CM11A to do dimming of controlled devices. We device will turn on and off when the signal is sent from the software but it will not dim. I have programmed it to dim 50% but it doesn't. It was working but quit. DO you think it is the CM11A controller? The logging feature show it is sending a dimming signal but the unit doesn't dim. The unit dims fine when I use my remote control to dim it, just not with the CM11A. Any ideas. TIA.

Tfitzpatri8
Administrator

USA
10407 Posts

Posted - 10/22/2016 :  11:40:06 AM  Show Profile  Reply with Quote
What is the model number of the device you are attempting to control?

Volunteer Moderator & Home Automation Enthusiast
Go to Top of Page

Rocco
Starting Member

4 Posts

Posted - 10/22/2016 :  11:42:53 AM  Show Profile  Reply with Quote
Thanks for your response. It is a WS467.
Go to Top of Page

Tfitzpatri8
Administrator

USA
10407 Posts

Posted - 10/22/2016 :  11:52:36 AM  Show Profile  Reply with Quote
Hmm. Did you update the software or change the bulb around this time?

Volunteer Moderator & Home Automation Enthusiast
Go to Top of Page

Rocco
Starting Member

4 Posts

Posted - 10/22/2016 :  12:04:15 PM  Show Profile  Reply with Quote
No. I did re-program the controller because it was not acting right with the dusk on feature.
Go to Top of Page

BLH
Advanced Member

5603 Posts

Posted - 10/23/2016 :  06:34:41 AM  Show Profile  Reply with Quote
Does the WS467 go On and Off instantly or ramp On and Off?
The later WS467s have soft start and preset dim features.

If you have not asked yet.
You may also want to ask in the X10 forums.
http://forums.x10.com/index.php

Edited by - BLH on 10/23/2016 06:36:04 AM
Go to Top of Page

Tuicemen
Junior Member

Canada
51 Posts

Posted - 10/27/2016 :  05:07:23 AM  Show Profile  Visit Tuicemen's Homepage  Reply with Quote
You didn't mention which software or its version your using to program the cm11.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Smarthome Forum © 2000-2017 Smartlabs, Inc Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07