Talk About the Latest in Home Automation/Home Electronics -
Home Automation Forum

Smarthome Forum
Insteon Home Automation
 
Home | Profile | Register | Active Topics | Search | FAQ | Smarthome | Security and Privacy | Do Not Sell My Info
 All Forums
 General Discussion
 Intercoms & Phones
 dial tone issue

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
joepistritto Posted - 12/11/2013 : 12:44:00 PM
Hi everyone,

I have a HAI Omni LTe panel installed (it replaced an older HAI Omni that fried) and I'm trying to get it to dial out via tone dial, but it doesn't seem to work. In fact, this is an issue even with the old unit so I had always thought maybe it was a problem with my old HAI unit.

What I figured out is that when the panel takes the phone line off hook, the phone company for some reason is detecting it as a pulse dial "1"... so the "hack" I did was to reconfigured to pulse dial and had it dialed the full 800-xxx-xxxx number without the "1" in the beginning.

This is less than ideal as pulse dial is slower than tone dial.

Also, my normal phones work fine (all connected via the RJ31X controlled by the panel) when I take them off hook -- I get a dial tone and can dial via tone dial.

So, anyone have any ideas what I should look at? Since this is a new panel and both this panel and the old one exhibit the same problem, I'm less inclined to think it's the panel that's the problem.

Thanks in advance for any tips or advice!
1   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Telcoman Posted - 11/13/2015 : 06:12:05 AM
old post but

Try this

http://www.vikingtelecomsolutions.com/catalog/model_K-1900-5.htm?sid=D870A09D5677F73E4C27F94B5574811A&pid=1209

Smarthome Forum © 2000-2020 Smartlabs, Inc Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07