Talk About the Latest in Home Automation/Home Electronics -
Home Automation Forum

Smarthome Forum
Insteon Home Automation
 
Home | Profile | Register | Active Topics | Search | FAQ | Smarthome | Security and Privacy | Do Not Sell My Info
 All Forums
 General Discussion
 Computer Interfaces
 ISY Launcher failure

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
ronks Posted - 06/18/2019 : 4:20:11 PM
I've made some progress in my project to replace an 1132CU based X10 system with an Insteon hookup using an ISY 994i. But today I ran into a roadblock I'm not sure how to get over.
I plugged in the ISY and connected it to the router.
I downloaded Java and installed the ISY Launcher, which starts.
Today the 2413S arrived and I connected it to the ISY.
This is what happens now.

When I start the Launcher, I get this wordy error message:
java.io.FileNotFoundException: C:\Users\[myname]\AppData\Local\Temp\udi_launcher.state (The system cannot find the file specified)
at java.io.FileInputStream.open0(Native Method)
at java.io.FileInputStream.open(Unknown Source)
at java.io.FileInputStream.<init>(Unknown Source)
at java.io.FileInputStream.<init>(Unknown Source)
at com.universaldevices.isyfinder.ISYFinder.restoreState(Unknown Source)
at com.universaldevices.isyfinder.ISYFinder.restoreState(Unknown Source)
at com.universaldevices.isyfinder.ISYFinder$7.run(Unknown Source)

I could be wrong, but I don't think that's a big deal; this happened before I got the 2413S.

The ISY Finder shows one device, name ISY, type ISY9941, version 4.7.3.
I click on it and select "Admin console".
I authenticate my userid and password, and click OK.
Then
Error: Your system is in Safe Mode!
> This is normally caused when the system cannot communicate with the PLM.
> [Check wiring, etc.]
> If the problem persists, in all likelihood, the PLM is defective.

I get the same result if I simply disconnect and unplug the 2413S.
I have checked the wiring, the sockets, and rebooted the system. No change. The green LED is lit on the 2314S, no sign of trouble there.
I don't want to return the 2413S as defective based on this one error message without some confirmation.
FWIW, the specs on the 2413S read
Insteon ID: 4C.19.DC
Model: 2413S
Revision: 2.4 0318
What is the best approach here?
3   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
lilyoyo1 Posted - 07/13/2019 : 8:33:49 PM
The Plm must be powered and connected to port A prior to powering up the ISY.
ronks Posted - 06/18/2019 : 7:40:49 PM
Thanks! Have posted query there.
Tfitzpatri8 Posted - 06/18/2019 : 5:31:41 PM
UDI offers great troubleshooting on the ISY forum they run here: http://forum.universal-devices.com

Smarthome Forum © 2000-2020 Smartlabs, Inc Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07