Talk About the Latest in Home Automation/Home Electronics -
Home Automation Forum

Smarthome Forum
Insteon Home Automation
Login or Register
 
Home | Profile | Register | Active Topics | Search | FAQ | Smarthome | Security and Privacy | Do Not Sell My Info
 All Forums
 General Discussion
 Lighting and Appliance Control
 X10 Repeater
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Tikijon
Starting Member

USA
1 Posts

Posted - 01/09/2021 :  5:46:11 PM  Show Profile  Reply with Quote
I have a repeater in my sub panel. All of my lighting controls work perfectly on that end of the house. The prior owner never used any switches or other controls with wiring originating from the main electrical box. I purchased a couple of X 10 pro dimmers and tried to use them in the part of the house with wiring coming from the main electrical panel. They did not work. I am wondering if I need a repeater for the main panel? Do I need to relocate the repeater from the sub panel to the main panel? Is there any reason the repeater won’t work “down stream” from the main panel? Any advice?

BLH
Advanced Member

6259 Posts

Posted - 01/10/2021 :  03:19:46 AM  Show Profile  Reply with Quote
It does sound like you may have signal suckers or phase coupling issues.

You may want to read the X10 Troubleshooting Tutorials. By JV Digital Engineering.
http://jvde.us/x10_troubleshooting.htm

You may also want to ask in the X10 Forums.
http://forums.x10.com/index.php

Are you using any X10 automation interface like a CM15A with AHP or other interfaces?
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Smarthome Forum © 2000-2020 Smartlabs, Inc Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07